Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Shimano Ultegra 6770 di2 Issues

Shimano Ultegra 6770 di2 Issues 19 Jun 2017 16:24 #10662

  • Neil Barker
  • Neil Barker's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
Thanks Graeme / Lorna. I will have a look at what you suggest. Was working perfectly then all of a sudden there appears to be an issue. Searched on-line and lots of potentials to check out.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Shimano Ultegra 6770 di2 Issues 19 Jun 2017 13:50 #10658

  • Graeme Matheson
  • Graeme Matheson's Avatar
  • Offline
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Posts: 278
  • Thank you received: 9
Not a Di2 expert but have you updated to the latest firmware? is the chainline and limit screws adjusted correctly? It could be continuing to try to shift / align the mechs even when not being ridden.

I assume that Mark L will be along shortly to tell you that you shouldn't have electric shifting and that you need a new chain (as that fixes most things apparently).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Shimano Ultegra 6770 di2 Issues 19 Jun 2017 13:08 #10656

  • Lorna Denny
  • Lorna Denny's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 24
  • Thank you received: 0
This shouldn't happen as it's a lithium ion battery which shouldn't self discharge more than ~2-3% a month. Which suggests there's a drain on it somewhere.
Have you checked the connection? With the battery below the BB it's exposed to loads of crap and dirt and silt can get into the unit. I've noticed this before with mine.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Shimano Ultegra 6770 di2 Issues 19 Jun 2017 12:02 #10655

  • Neil Barker
  • Neil Barker's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
Hi,
Any advice welcome.
I have shimano Ultegra 6770 di2 issues. After a full charge the battery discharges (when connected to bike) within 72-96 hours despite not being used. I have bought, charged and fitted a new battery and this does exactly the same.
As I am no bike expert I wondered if anyone knew what might be causing this.
Thanks for your help.
Neil

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Designed by the Club